Dr. Med. Natalie Kljajič

O meni

Dr. Med. Natalie Kljajič

Koža je ogledalo našega zdravja. Interes za to vejo medicine se je v meni porodil iz lastnega čara kože; le ta predstavlja najobsežnejši kompleksni organ v našem telesu. Zaradi svojega simboličnega pomena, ima koža posebno mesto v medčloveških odnosih: pripomore k dobrem počutju(welness), ima pa tudi globljo medsebojno povezavo z drugimi organi, in ne zadnje, z našo psiho.

Dermatologijo sem specijalizirala v Italiji leta 2000 na Univerzi v Trstu, z oceno 50/50. Naslednje leto sem nostrificirala diplomo pri nas v Sloveniji, kjer sem obiskovala Dermatovenerološko kliniko na UKC v Ljubljani. Od l.2001 imam tudi veljavno licenco.

Vsa ta leta sem kot dermatolog delala predvsem v Italiji, v Gorici in Trstu, kjer še danes živim, delam in imam družino. Delovnih izkušenj sem si nabirala tudi drugod po svetu (Guayaquil, Južna Amerika). Od leta 2013 sem kot dermatologinja zaposlena pri nas v Sloveniji v Zdravstvenem domu Nova Gorica.

Vsakodnevna večletna klinična praksa mi je dala možnost poglobiti svoje izkušnje v diagnostiki in zdravljenju kompleksnih kožnih bolezni, kot so: luskavica, akne, vitiligo, melanom, linfom ter številne imunsko pogojene kožne bolezni. Te izkušnje mi dajejo vedno nove spodbude v diagnostični obravnavi in iskanju uspešnega zdravljenja po tradicionalnih smernicah medicine, seveda z osebnim holističnim pristopom do bolezni in človeka kot enote.

Naučila sem se prisluhniti svojim pacientom in jim posvetiti potrebno pozornost v skupnem iskanju najboljših rešitev . Trenutno poleg ZD Nova Gorica in svoje privatne prakse v Trstu (Casa della salute Ippocrate), delam kot dermatolog tudi v Izoli, kjer sem odprla samoplačniško ambulanto.

Opravljam:

  • vso diagnostiko kože, las in nohtov
  • zgodnje odkrivanje kožnega raka
  • dermatoskopsko pregledovanje, spremljanje in odstranjevanje kožnih znamenj,
  • odstranjevanje bradavic, moluskov in estetsko motečih sprememb kože.

Posebno mesto v moji ambulanti ima estetska dermatologija za pomlajevanje kože:

  • biorevitalizacija kože obraza in vratu: postopek se ne omejuje le na polnjenje gub in zakrivanje defektov kože (kot filerji), temveč prerdstavlja pravo kurativno zdravljenje, saj obnavlja kožo z naravnimi sestavinami kot so hialuronska kislina in poliribonukleotidi. Rezultat je izboljšanje kvalitete kože, ki postane biološko mlajša in bolj zdrava. Biorivitalizacija je varna, hitra in učinkovita, pod pogojem kakovosti izdelka.
  • radiofrekvenčni microneedeling nove generacije, t.i.nekirurško pomlajevanje kože, namenjen glajenju gub, korekciji por in zmanjšanju brazgotin obraza ter glajenju gub, ohlapnosti kože vratu, dekolteja-nadlakti in drugih specifičnih delov telesa. Toplotno radiofrekvenčno sevanje prodre do usnjice kože kjer spodbuja nastajanje novega kolagena in elastina. Postopek je neboleč z hitrim okrevanjem, brez stranskih učinkov in omejitev v poletnih mesecih. Najboljše rezultate dosegamo v starostni dobi med 35.in 55.letom.
  • botulinski toksin za mimične gube čela, gub med obrvmi in gubic okoli oči
  • kemične pilinge, predvsem površinske
Občutite razliko

Zakaj izbrati nas?